Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Grekland: Natochef har fel om samtal

Medelhavet • Publicerad 3 september 2020
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Grekland och Turkiet går med på samtal för att trappa ned den infekterade konflikten i Medelhavet, säger Natochefen Jens Stoltenberg.

Det stämmer inte, kontrar Grekland.

Annons

"Att Grekland och Turkiet har enats om att hålla så kallade tekniska samtal om nedtrappning av spänningarna i östra Medelhavet överensstämmer inte med verkligheten", heter det i ett uttalande från grekiska utrikesdepartementet.

Natoländerna är oense om hur gränserna för deras respektive ekonomiska zon bör dras i Medelhavet, där gasfyndigheter finns. Båda sidor har stridsfartyg i regionen, och situationen har beskrivits som "kritisk" av Tysklands utrikesminister Heiko Maas.

Tyskland har varit diplomatiskt pådrivande för en bredare dialog länderna emellan, och förbundskansler Angela Merkel pratade med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i en videokonferens på torsdagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons