Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Samlarobjekt näst ut när Instagram byter spår

Gåvor, stjärnor och samlarobjekt – Meta planerar flera nya sätt på vilket människor kan ta betalt för innehåll på sina plattformar.
Tech • Publicerad 3 november 2022
Reels är Instagrams svar på Tiktoks videoflöde, och ett av sätten som plattformen försöker att locka över den yngre generationen som hellre använder konkurrerande sociala plattformar. Nu satsar Instagram även på NFT:er.
Reels är Instagrams svar på Tiktoks videoflöde, och ett av sätten som plattformen försöker att locka över den yngre generationen som hellre använder konkurrerande sociala plattformar. Nu satsar Instagram även på NFT:er.Foto: Tali Arbel/AP/TT

I ett uttalande på sin hemsida berättar Meta om planerna. Facebook- och Instagram-ägaren tänker bland annat lägga en hel del krut på NFT:er när det kommer till Instagram.

NFT står för "non-fungible tokens" och är ett slags äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar att det digitala ägarcertifikatet kopieras.

Annons

För Instagram kan det handla om symboler, skapade av kreatörer på plattformen, som det går att köpa. En slags digitala samlarobjekt helt enkelt. Funktionen är inte revolutionerande men ytterligare ett tydligt steg för Instagram bort från den bilddagboksplattform det en gång var.

Meta skriver vidare att det även ska gå att visa upp NFT:er införskaffade på andra plattformar på Instagram i framtiden. NTF-testet inleds i USA innan det väntas lanseras globalt.

Företaget vill även göra det enklare för användare att skicka gåvor och pengar till sina favoritkreatörer. Eller stjärnor, köpta för pengar, till den man tycker gör bra innehåll. Det här rör såväl Facebook som Instagram.

Facebook (3 miljarder användare) och Instagram (1,5 miljarder) är fortsatt betydligt större plattformar än Tiktok (1 miljard). Men kinesiskt ägda Tiktok dominerar bland yngre.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons