Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Saabs konkursförvaltare har fått 367 miljoner

Ekonomi • Publicerad 18 december 2021
Biltillverkaren Saab med vd:n Victor Muller i spetsen begärde företaget i konkurs den 19 december 2011. Arkivbild.
Biltillverkaren Saab med vd:n Victor Muller i spetsen begärde företaget i konkurs den 19 december 2011. Arkivbild.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Tio år har gått sedan Saab Automobile försattes i konkurs. Arbetet med konkursen pågår än och förvaltaren har hittills fått ut 367 miljoner kronor i arvode, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Saken irriterar en del leverantörer som förlorat pengar.

Annons

– Det är närmare 40 miljoner kronor om året som de plockat ut från pengar som egentligen skulle ha gått tillbaka till leverantörerna, säger Fredrik Sidahl, vd på branschorganisationen FKG, till radion.

Konkursförvaltarna uppger i en skrivelse till Vänersborgs tingsrätt att arbetet är osedvanligt tids- och arbetskrävande. Planen är att bli klara innan årsskiftet, enligt Ekot.

Marie Karlsson Tuula, professor i civilrätt vid Karlstads universitet, tycker varken arvode eller tidsåtgång förvånar.

– Det är många borgenärer i det här fallet. Det har också varit många rättsprocesser och tvister, säger hon till radion.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons