Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

S i Halland vill se Andersson efter Löfven

Politik • Publicerad 1 september 2021
Socialdemokraterna i Halland vill ha finansminister Magdalena Andersson som S-ledare när Stefan Löfven avgår.
Socialdemokraterna i Halland vill ha finansminister Magdalena Andersson som S-ledare när Stefan Löfven avgår.Foto: Johan Jeppsson/TT

Socialdemokraterna i Halland vill att Magdalena Andersson ska efterträda Stefan Löfven som ledare för partiet när denne avgår i november.

– Vi har landat i att föreslå att Magdalena Andersson blir ny partiordförande, säger ordföranden i partidistriktet i Halland, Ronny Löfquist, till Ekot.

Annons

Han anger tre skäl: Den nuvarande finansministern har den kompetens och de erfarenheter som behövs, och sist men inte minst:

– Det kanske viktigaste är att hon har kraften att leda oss till valvinst nästa år, säger Löfquist.

Han betonar att partiet i distriktet är enigt om nomineringen av Andersson. På frågan om finansministern har informerats av distriktet inför nomineringen säger han att de bara haft kontakt med valberedningen. Distriktet är först ut att lämna in nominering.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons