Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rymlingar fångade efter nödlandning

Tolv personer som smet ut på landningsbanan när ett flygplan nödlandade i spanska Palma de Mallorca är fortfarande på rymmen. Kaoset tvingade en av Spaniens mest trafikerade flygplatser att stänga i flera timmar.
Spanien • Publicerad 7 november 2021
Flygplatsen i Palma de Mallorca fick stänga i flera timmar, sedan personer smitit från ett plan som nödlandat till följd av en påstådd medicinsk incident. Arkivbild.
Flygplatsen i Palma de Mallorca fick stänga i flera timmar, sedan personer smitit från ett plan som nödlandat till följd av en påstådd medicinsk incident. Arkivbild.Foto: ENRIQUE ALONSO/AP/TT

Flygplanet med omkring 150 passagerare var på väg från Casablanca i Marocko till Istanbul i Turkiet när en passagerare verkade drabbas av diabeteskoma. Piloterna fattade beslutade om att nödlanda, men så fort flygplanet slog upp sina dörrar smet 21 personer ut. Enligt medierapporter gömde de sig först under parkerade flygplan, innan de så småningom tog sig över flygplatsstängslet.

Tolv fångade

Sedan dess har tolv personer fångats in och förhörts, enligt Majorca Daily Bulletin.

Annons

Mannen som orsakade nödlandningen fördes till sjukhus, men visade sig vara fullt frisk. En person som följde med honom till sjukhuset rymde också, men togs senare.

Ytterligare en person är gripen, misstänkt för att ha blivit våldsam mot en polis ombord på flygplanet i tumultet.

Uppträdde förvirrat

Enligt El País är det oklart vad som fick människorna att lämna flygplanet. De personer som förhörts ska ha gett bitvis motstridiga uppgifter. Några uppträdde förvirrat, och uppgav att de drabbades av panik och flydde. Andra misstänks ha försökt att ta sig in illegalt i landet, men det är oklart om det var en del av en plan eller om de bara tog tillfället i akt.

I kaoset som uppstod fick flygplatsen – en av de mest trafikerade i Spanien – stänga i nästan fyra timmar och 60 flyg fick dirigeras om eller försenades till följd av kaoset, enligt BBC.

När flygplanen väl tilläts lyfta och landa igen återvände det aktuella flygplanet till Casablanca, men med 24 passagerare färre ombord.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons