Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rusning till Twitterkonkurrenten Threads

Över 30 miljoner användare hade laddat ner Metas nya app Threads några timmar efter att den aktiverades, enligt Metas vd Mark Zuckerberg.
Nu hotar Twitter med rättsliga åtgärder mot Meta.
Ekonomi • Publicerad 6 juli 2023
Med appen Threads hoppas Meta kunna konkurrera med Twitter.
Med appen Threads hoppas Meta kunna konkurrera med Twitter.Foto: Richard Drew/AP/TT

Threads ses som en konkurrent till Elon Musks Twitter som hamnat i blåsväder och fått kritik för flera ändringar som gjorts efter Musks köp.

"Det känns som början på något mycket speciellt, men vi har mycket arbete framför oss med att bygga upp appen", skriver Zuckerberg på sitt eget Threads-konto.

Annons

Bland de nya användarna finns kändisar som Jennifer Lopez och Shakira, liksom medieföretag som Washington Post och The Economist.

Den nya Instagramkopplade appen Threads aktiverades natten mot torsdagen i Storbritannien och ett hundratal andra länder, inklusive USA, i Apples och Google Androids appstores. Appen är dock ännu ej tillgänglig i EU som har strängare regler för dataskydd.

På Threads kan användarna posta textmeddelanden, på upp till 500 tecken, och länkar samt även svara på och vidarepublicera meddelanden från andra.

Instagrams mer än två miljarder användare ska kunna överföra sina befintliga följarlistor och kontonamn till den nya tjänsten.

Efter lanseringen har Twitter hotat Meta med rättsliga åtgärder, rapporterar nyhetstjänsten Semafor. Bland annat beskylls Meta för att ha rekryterat flera tidigare Twitter-anställda som haft tillgång till företagets affärshemligheter.

"Twitter har för avsikt att strikt upprätthålla sina immateriella rättigheter och kräver att Meta vidtar omedelbara åtgärder för att upphöra att använda Twitters affärshemligheter eller annan mycket konfidentiell information", skriver bolaget i ett meddelande till Mark Zuckerberg, enligt Semafor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons