Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Runt 50 djur innebrända vid brand i ladugård

Olyckor • Publicerad 8 februari 2023
Under onsdagsmorgonen larmades räddningstjänst och ambulans till en brand utanför Ånäset i Robertsfors kommun.Foto: Johan Nilsson/TT

Det har brunnit i en ladugård i Robertsfors kommun under onsdagsmorgonen, skriver SVT Västerbotten. Ett 50-tal djur ska ha befunnit sig i byggnaden när branden startade.

– Vi har uppgifter om att det ska ha varit 50-60 djur här. Lite olika sorter. Grisar, getter och höns. Men de gick inte att rädda, säger räddningsledaren Yngve Isaksson till SVT.

Annons

Det var vid halv sextiden på morgonen som larmet kom in och både räddningstjänst och ambulans kallades till platsen, men byggnaden var redan så övertänd att räddningstjänsten inte kunde göra något.

Det finns inga uppgifter om att någon människa ska ha skadats och enligt räddningstjänsten ska inga närliggande byggnader vara hotade i nuläget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons