Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Romina Pourmokhtari (L) kallas till riksdagen

Politik • Publicerad 10 november 2022
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) kallas till riksdagens miljö- och jordbruksutskott för att förklara hur Sverige ska klara klimatmålen. Arkivbild.
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) kallas till riksdagens miljö- och jordbruksutskott för att förklara hur Sverige ska klara klimatmålen. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Socialdemokraterna kallar klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) till riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Regeringens planerade sänkning av reduktionsplikten hotar jobben inom skogsnäringen, anser Socialdemokraternas talesperson i utskottet Anna-Caren Sätherberg (S).

Annons

Enligt Naturvårdsverket skulle sänkningen av reduktionsplikten öka utsläppen med cirka fem miljoner ton per år. Sverige riskerar därför att missa klimatmålen.

Det kan i sin tur leda till krav från EU på Sverige att bevara svensk skog, det vill säga minska avverkningen, för att uppfylla kraven om ökad kolsänka som binder koldioxiden.

Socialdemokraterna vill nu att Romina Pourmokhtari (L) kommer till utskottet och förklarar hur klimatmålen ska nås och jobben inom skogsnäringen räddas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons