Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Religiös kritik mot andra nedstängning i Israel

Israel • Publicerad 18 september 2020
Besökare med mundskydd på Machane Yehuda-marknaden i centrala Jerusalem, timmar innan Israels andra nedstängning träder i kraft.
Besökare med mundskydd på Machane Yehuda-marknaden i centrala Jerusalem, timmar innan Israels andra nedstängning träder i kraft.Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Israel inför en andra nedstängning av samhället i och med att smittspridningen i landet återigen ökar, ett beslut som väcker kritik från både ekonomer och högtidsfirare.

– Sjukvården har flaggat rött. Vi har gjort allt vi kunnat för att balansera vårdens behov och ekonomiska behov, säger Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i samband med att de nya åtgärderna träder i kraft.

Annons

Nedstängningen, som börjar under fredagen och kommer att vara i kraft under tre veckors tid till en början, infaller endast timmar innan firande av det judiska nyåret Rosh Hashana. Den kommer även att påverka högtiderna Jom Kippur och Sukkot, något som väckt starka känslor bland landets invånare.

Israel stängde ner stora delar av samhället i mars men har gradvis öppnat upp igen under sommaren. Hittills har över 1 100 människor i israel mist livet i smittan och nästan 180 000 fall av covid-19 har bekräftats av landets myndigheter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons