Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rekordmånga nystartade företag hittills i år

Ekonomi • Publicerad 2 juli 2021
Drygt 40 000 nya företag registrerades hos Bolagsverket under första halvåret 2021, visar statistik som Visma sammanställt. Det är den högsta siffran hittills. Arkivbild.
Drygt 40 000 nya företag registrerades hos Bolagsverket under första halvåret 2021, visar statistik som Visma sammanställt. Det är den högsta siffran hittills. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Företagartrenden fortsätter med råge. Under årets första sex månader startades 40 000 nya företag, en ökning med nio procent jämfört med samma period i fjol, visar statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt.

Redan förra året tog nyregistreringarna av företag fart.

Annons

– Företagandet ökade markant förra våren, därför är det häftigt att detta halvåret slår det förra, att det fortsätter och inte bara var en tillfällighet, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma.

I 19 av 21 län ökar företagandet och Blekinge leder ligan för nyföretagare. Näst störst ökning jämfört med i fjol syns i Västra Götaland följt av Östergötland och Västerbotten.

Bara i Norrbotten och på Gotland registrerades färre företag i år än förra året.

I nyföretagarstatistiken räknas de fyra vanligaste företagsformerna aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Många enskilda näringsidkare är enbart registrerade hos Skatteverket och finns då inte med i Bolagsverkets statistik.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons