Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rekordbeslag av kokain i Norrbotten

Kokain dyker upp allt oftare i Norrbotten. I januari gjorde polisen i Luleå ett beslag värt 300 000 kronor – det största hittills i länet.
Brott • Publicerad 15 februari 2023
Polisen i Luleå har gjort det största beslaget någonsin av kokain i Norrbotten. Arkivbild.Foto: Polisen via TT

Rekordbeslaget gjordes i ett tillslag mot en bostad. Tre förpackningar kokain med en total vikt på drygt tre hekto och med ett värde på runt 300 000 kronor på gatan hittades i ett utrymme i anslutning till bostaden.

Det är det största beslaget som har gjorts av kokain i Norrbotten, uppger kammaråklagare Joseph Ricken för Norrbottens-Kuriren.

Annons

En 40-årig man sitter sedan den 10 januari, då beslaget gjordes, häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. En man i 45-årsåldern misstänks för delaktighet i härvan. Han dömdes i december för två fall av narkotikabrott efter att 37 gram kokain respektive 84 gram hittats i polisrazzior.

I domen på två år och tre månader, som överklagats, slog Luleå tingsrätt fast att mannen sålt narkotika. 74 090 kronor i kontanter hittades vid tillslagen och har nu förverkats.

– Vi bedömer att det finns en koppling och vi har begärt att det ska göras en jämförelseanalys. Det är det som tar lite tid, säger Ricken, som hoppas kunna väcka åtal inom ett par veckor.

Att det görs fler beslag av kokain i länet syns i antalet brottmål och bekräftas av olika poliskällor, skriver Kuriren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons