Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rejält bakslag för vintern nästa vecka

Vintervädret i Sverige åker på en värmesmocka den kommande veckan. Det väntas bli uppemot sju plusgrader i de södra delarna av landet.
Väder • Publicerad 17 januari 2021
Slaskväder väntas nästa vecka i södra Sverige. Arkivbild.
Slaskväder väntas nästa vecka i södra Sverige. Arkivbild.Foto: Julio Cortez/AP/TT

Stora delar av Sverige har den gångna veckan blivit ett vinterlandskap, draperat i ett pudrigt snötäcke. Glatt har många gett sig ut i skidspåren.

Men nästa vecka blir det ett bakslag för vintern. Mildare luft börjar dra in från väster redan på måndagen och temperaturen stiger.

Annons

– Det fortsätter trots det att vara kallt och minusgrader i marken så lokalt kan det vara lite halkigt, säger Niklas Eynevik, meteorolog på SMHI.

I inledningen på veckan håller sig temperaturen i södra Sverige kring nollan, men framåt onsdag och torsdag bryter varmluften igenom i både östra Götaland och Svealand. Det blir plusgrader och regn, säger Niklas Eynevik.

I Malmö och Kalmar kan temperaturen klättra upp emot sju plusgrader på torsdag, och i Stockholm ligger temperaturen då runt fyra plusgrader.

Norr om Värmland och Uppland råder fortfarande minusgrader och där övergår regnet i snöfall. Samtidigt blir det ganska blåsigt med en tilltagande ostvind i norra Sverige.

– Det kommer fortsätta vara vinter över Norrland men över södra Sverige kommer det tillfälligt bli mildare. Sedan kan det bli lite kallare igen i början av veckan därpå, men det blir ett klart bakslag för södra Sverige. Det kommer att tära på snötäcket, säger Niklas Eynevik.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons