unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Region Blekinge: Då ska du testas för coronaviruset

Region Blekinge har uppdaterat information om när du ska testa dig för coronaviruset. Samtidigt har Folkhälsomyndigheten ökat risknivån för att smittade personer upptäcks i Sverige.
Foto: Gao Xiang

Region Blekinge har via ett pressmeddelande gått ut med folkhälsomyndighetens uppdaterade riktlinjer för coronaviruset.

Efter de senaste dagarnas utbrott av viruset i Italien har folkhälsomyndigheten uppdaterat kriterier för de som ska testas.

Om du varit i Kinas fastland, Iran, Sydkorea eller Norra Italiens regioner: Lombariet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto och inom 14 dagar från hemresan insjuknat akut med feber, hosta eller andnöd ska du testas.

Misstänker du att du har drabbats av coronaviruset ska du ringa 1177. Man ska alltså inte besöka vårdcentral eller akutmottagning på egen hand, skriver Region Blekinge.

”I Blekinge följer vi utvecklingen och står i kontinuerlig kontakt med Folkhälsomyndigheten vars riktlinjer och rekommendationer vi följer. I nuläget görs bedömningen att risken för en smittspridning i det svenska samhället är låg”, avslutar Region Blekinge sitt pressmeddelande med.

Under tisdagseftermiddagen uppdaterade folkhälsomyndigheten risknivån för Coronaviruset.

Folkhälsomyndigheten bedömer nu att risken är hög för att personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Hög innebär den näst högsta nivån på en femgradig skala.

Den nya bedömningen innebär att risknivån höjs. Risken för en allmän spridning i landet är dock låg, som innebär den näst lägsta nivån på skalan.

"Den nya bedömningen bygger på en analys av virusets spridning i världen, främst genom uppgifter från Världshälsoorganisationen WHO och den Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC. Indikationer talar för att det nu förekommer samhällsspridning i begränsad omfattning i framförallt Sydkorea, Iran och norra Italien. Samtidigt rapporterar WHO att ökningen av nya fall avtagit i Kina", skriver Folkhälsomyndigheten.

Läs mer

Därför är gatorna avstängda i helgen

Trafik

Därför är gatorna avstängda i helgen

Centrum är bilfritt – med speciellt tema

Uppgörelse klar: Nya korvetter till marinen

Försvar

Uppgörelse klar: Nya korvetter till marinen

Regeringen överens med L och C om mer pengar till försvaret

Region Blekinge: Flera nya fall av covid-19  bekräftade

Coronasmitta i Blekinge

Region Blekinge: Flera nya fall av covid-19 bekräftade

Statistiken för länet har uppdaterats

Regionen: Vården går mot ett underskott på 220 miljoner

Nyheter

Regionen: Vården går mot ett underskott på 220 miljoner

Så ser den ekonomiska prognosen ut

Rekordmånga båtar till salu efter sommaren

Corona

Rekordmånga båtar till salu efter sommaren

”Många som köpte var nya på sjön”

Region Blekinge: Ytterligare fall av covid-19 konstaterade

Coronasmitta i Blekinge

Region Blekinge: Ytterligare fall av covid-19 konstaterade

Uppdaterad statistik för länet