Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Driftkaos på apoteken – recept fungerade inte

Medicin och hälsa • Publicerad 12 februari 2022
Apoteken har drabbats av driftstörning. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Apoteken drabbades vid 14-tiden på lördagen av en driftstörning som gjorde att det inte gick att hämta ut receptbelagd medicin. Efter en dryg timme var problemen, som drabbade samtliga apoteksorganisationer, lösta.

– Det var en uppdatering hos vår driftleverantör som orsakade problemen. Det gick inte att förskriva eller expediera recept. Vi ber jättemycket om ursäkt till alla som drabbades, säger Jenny Hellgren vid E-hälsomyndigheten till TT.

Annons

Enligt myndigheten var det en mängd olika tjänster som inte fungerade, förutom recepttjänsten bland annat läkemedelskollen och statistiktjänsten. Däremot fungerade tjänsten som hanterar covidbevisen.

– De ligger hos en annan leverantör, säger Jenny Hellgren.

E-hälsomyndigheten är ansvarig för den nationella läkemedelslistan – informationskällan som ska ge patienten själv, vården, omsorgen samt apoteken tillgång till samma information om recept och uthämtade läkemedel på individnivå.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons