1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Rätten besökte brottsplatsen

Under onsdagen var det dags för mamman att ge sin berättelse om vad som hände när sonen sköt ihjäl hennes make på julaftonskvällen.
Om detta kan ni läsa i vår direkrapportering från dagen.
Men man hade även en syn av den lägenhet där dådet skedde.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2014

Strax efter lunch begav sig hela rätten till den adress i Lund där den 26-årige mannen sköt ihjäl sin pappa på julaftonskvällen. Tanken var att åklagaren skulle visa brottsplatsen för rätten. På plats fanns domare och nämndemän, mammans målsägandebiträde, en polisutredare, flera andra poliser samt några från allmänheten. Det var en offentlig visning.

Vi som var där fick se en mycket liten lägenhet där alltså den misstänkte 26-åringen bodde fram tills dess att han sköt ihjäl sin far. Med uppsåt, enligt åklagaren. En olyckshändelsen enligt mamman. Man tillät inte fotografering, men åklagaren visade var hon anser att den misstänke befann sig när han sköt sin far. Hon visade också det vapenskåp där mannen förvarade sitt vapen, ett italienskt jaktgevär samt skador på väggar och tak som uppstod i samband med skottet. Åklagaren berättade att lägenheten var i exakt samma skick som under den aktuella kvällen förutom en del beslag som gjorts i samband med utredningen.

Synen på brottsplatsen gick fort och efter den var det dags för mamman att ge sin berättelse om vad som hände under den aktuella kvällen. Under det över två timmar långa vittnesförhöret med mamman berättade hon bland annat om att hon var övertygad att det hela var en olyckshändelse.

Mer om vad som hände under den andra rättegångsdagen, och stora delar av mammans berättelse, kan ni läsa i vår direktrapportering.

Emma Söderbom

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.