Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rättegång efter städaffären skjuts upp

Politik • Publicerad 12 juni 2023
Den efterlysta kvinnan greps utanför dåvarande statsminister Magdalena Anderssons villa i december 2021. Arkivbild.
Den efterlysta kvinnan greps utanför dåvarande statsminister Magdalena Anderssons villa i december 2021. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Rättegången mot tidigare statsminister Magdalena Anderssons städbolag skjuts upp – igen. Förhandlingen skulle ha ägt rum på torsdag, men ställs in på grund av att städbolagets chef blivit sjukskriven.

Städerskan som greps utanför Anderssons hem är i Sverige för att ta strid mot städbolaget för utebliven lön.

Annons

Den 27-åriga kvinnan från Nicaragua blev en riksnyhet efter att larmet gått vid dåvarande statsministerns privata bostad i Nacka i december 2021. Polis skickades till platsen och städerskan, som var efterlyst efter ett avvisningsbeslut, låstes in på Migrationsverkets förvar och skickades våren 2022 ut ur landet.

Enligt fackförbundet SAC Syndikalisterna, som driver kvinnans fall, är det första gången en svartarbetande städerska tar strid mot sin arbetsgivare i en svensk domstol med fackligt stöd.

Det finns ännu inget nytt datum för förhandling.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons