Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rapport om kriminalitet gick under radarn

Brott • Publicerad 10 november 2022
Helsingborg har flera områden som pekas ut som riskområden för kriminalitet – Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Frågan om kriminalitet var het under valet i Helsingborg – men ingen kände till den rapport som tidigare i år riktade skarp kritik mot stadens åtgärder. Rapporten offentliggjordes nämligen aldrig, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Det saknas kunskaper och en aktuell lägesbild i stadens olika riskområden. Därmed vet ingen heller om de åtgärder som görs mot kriminaliteten i Helsingborg faktiskt fungerar eller om de åtgärder som sätts in är rätt.

Annons

Så lyder en sammanfattning av en rapport som gjorts på uppdrag av socialförvaltningen – men som få känner till.

Rapporten diariefördes aldrig, men socialnämndens ordförande Julia Leliévre (M) tillbakavisar att den skulle vara hemlig. Politikerna ska ha fått en muntlig dragning, uppger hon för tidningen.

– Det är på intet sätt en hemlig rapport utan det är många som har sett den och många som har jobbat med den.

Socialnämndens vice ordförande uppger samtidigt för tidningen att han inte sett rapporten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons