Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rabiesräv bet flera vid Kapitolium

USA • Publicerad 7 april 2022
En räv som har fångats i närheten av Kapitolium i Washington DC. Det är oklart om det är den rabiessmittade räven som bet flera människor, eftersom det inte är ovanligt med rävar i området.
En räv som har fångats i närheten av Kapitolium i Washington DC. Det är oklart om det är den rabiessmittade räven som bet flera människor, eftersom det inte är ovanligt med rävar i området.Foto: Kapitoliums polis/AP/TT

En rabiessmittad räv fångades in vid USA:s kongressbyggnad Kapitolium i veckan. Räven har avlivats men den ska ha hunnit bita nio personer, varav en kongressledamot.

Enligt smittskyddsmyndigheten CDCP drabbas i genomsnitt tre människor om året av rabies i USA. Det vanligaste är att man smittas genom att bli biten av ett smittat djur.

Upp till 60 000 personer behandlas efter rabiesexponering varje år, däremot är det ovanligt med mänskliga dödsfall.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons