Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Putin och Erdogan i samtal om Kaukasien

Armenien/Azerbajdzjan • Publicerad 27 juli 2020
En kvinna i den azeriska Tovuz Rayonu-distriktet visar upp sitt hem som skadats i den senaste tidens stridigheter mellan Armenien och Azerbajdzjan. Arkivbild.
En kvinna i den azeriska Tovuz Rayonu-distriktet visar upp sitt hem som skadats i den senaste tidens stridigheter mellan Armenien och Azerbajdzjan. Arkivbild.Foto: Ramil Zeynalov/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin och hans turkiske like Recep Tayyip Erdogan har över telefon samtalat om möjligheterna till fred mellan Armenien och Azerbajdzjan, detta uppger Kreml.

Den senaste veckan har sammandrabbningar på gränsen mellan Armenien och Azerbajdzjan rapporterats så gott som dagligen. Soldater på båda sidor har dött av artillerield och tusentals azerier har demonstrerat i Baku med krav på ökad mobilisering.

Annons

Kreml uppger att Putin under samtalet "underströk vikten av att inte tillåta någon handling som leder till en eskalering av situationen."

Både Putin och Erdogan säger att de båda eftersträvar en "lösning. . .på ett fredligt sätt , genom samtal." De uppger fortsatt att detta bör ske genom "med stöd i internationell lag och med Armeniens och Azerbajdzjans folks intressen i åtanke".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons