Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Putin åker inte till Sydafrika

Sydafrika/Ryssland • Publicerad 19 juli 2023
Putin kommer inte delta på Bricsländernas toppmöte, enligt Sydafrikas president Cyril Ramaphosa.
Putin kommer inte delta på Bricsländernas toppmöte, enligt Sydafrikas president Cyril Ramaphosa.Foto: Evgeny Biyatov/RIA Novosti/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin kommer inte att åka till Sydafrika för att delta på Bricsländernas toppmöte, enligt AFP.

"I en gemensam överenskommelse kommer Rysslands president Vladimir Putin inte att närvara vid toppmötet, men Ryssland kommer att representeras av utrikesminister Sergej Lavrov", säger en talesperson för president Cyril Ramaphosa i ett uttalande.

Annons

Den ryske presidenten är inbjuden till de så kallade Bricsländernas toppmöte som Sydafrika är värd för i augusti. Men Sydafrika är också ett av de länder som anslutit sig till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) som utfärdat en arresteringsorder mot Putin för brott under anfallskriget mot Ukraina.

Det innebär att Sydafrika genom sin anslutning till ICC förbundit sig att gripa Putin när – och om – han sätter sin fot på sydafrikansk mark.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons