Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Poserade vid döda kroppar – döms till fängelse

Brott • Publicerad 8 juni 2023
Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer precis som Blekinge tingsrätt en 45-årig man för folkrättsbrott begångna i Syrien 2012. Arkivbild.
Hovrätten över Skåne och Blekinge dömer precis som Blekinge tingsrätt en 45-årig man för folkrättsbrott begångna i Syrien 2012. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hovrätten fastställer tingsrättsdomen mot en 45-årig man som dömts till fyra månaders fängelse för folkrättsbrott begångna i Syrien i december 2012.

Mannen åtalades vid Blekinge tingsrätt efter att ha poserat på film och bild bredvid döda människokroppar i Syrien. Tingsrätten ansåg att gärningen var en "svår överträdelse av den humanitära rätten". Han dömdes till fyra månaders fängelse för folkrättsbrott och nu gör även hovrätten över Skåne och Blekinge samma bedömning.

"Han har utsatt personer, skyddade enligt internationell humanitär rätt, för förödmjukande och nedsättande behandling. Det utgör en svår överträdelse i den mening som avses i bestämmelsen om folkrättsbrott och han ska därför dömas för detta", säger Ylva Norling Jönsson, hovrättspresident och ordförande i målet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons