Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Populär konsert firar fem år

Nöjeskompaniet jubilerar med konserten Strålande jul. Än en gång blir det julstämning och skönsång med en gnutta humor.
Blekinge • Publicerad 28 november 2018
Nöjeskompaniet åker runt i länet med konserten Strålande jul.
Nöjeskompaniet åker runt i länet med konserten Strålande jul.Foto: Joakim Lenell

Det var för fem år sedan Nöjeskompaniet började åka runt med konserten Strålande jul. Det var Håkan Windahl som kom med idén att de skulle turnera bland kyrkor. Till vardags jobbar han som kyrkvaktmästare och mycket av musiken han skriver lämpar sig för kyrkor.

– Folk tar in musiken, det vi sjunger, spelar och säger. De lyssnar på ett annat sätt i kyrkobänken. Varje minut blir lite extra betydelsefull, säger Håkan.

Annons

Under konserten spelar de inte bara julmusik utan även annat material som passar. Hela framträdandet andas kärlek och eftertänksamhet. På repertoaren den här gången står bland annat Bo Kaspers Orkesters "Önska dig en stilla natt", "O helga natt" och "Fattig bonddräng" från Astrid Lindgrens berättelse om Emil.

Konserten har tagits emot väl av publiken och kyrkorna har varit nära på fullsatta varje gång.

– Går man tillbaka 25, 30 år och längre var det inte självklart med den här typen av konserter i kyrkor. Men det har öppnats en dörr och det tror jag kyrkan vinner på i längden, säger han.

Redan nu kan han säga att det blir en fortsättning.

– Jag hoppas att publiken förväntar sig att de ska få göra som en del gör ibland när de går ut från kyrkan att de tackar för en fantastiskt härlig stund och att arrangören säger "hoppas att ni kommer tillbaka". Då har vi lyckats.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons