Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Politisk vilde en vecka efter danska valet

Danmark • Publicerad 7 november 2022
Inte ens en vecka hann passera innan Danmark fick sin första politiska vilde. Arkivbild.
Inte ens en vecka hann passera innan Danmark fick sin första politiska vilde. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mindre än en vecka efter det danska folketingsvalet har mandatperiodens första politiska vilde trätt fram. Mette Thiesen meddelar att hon lämnar partiet Nye Borgerlige.

Beskedet kommer efter ett internt bråk i partiet som Thiesen och hennes pojkvän stod i centrum för. Enligt partiet ska pojkvännen ha misshandlat en av de partianställda under valfesten i förra veckan, varpå han ska ha kastats ut ur partiet. Partiledaren Pernille Vermund säger att det inte var första gången som pojkvännen varit våldsam – därför var han inte heller välkommen på festen.

Annons

Thiesen tar på sig ansvaret för händelsen, men anser ändå att det finns två sidor av historien.

Partiet hann inte exkludera Thiesen ur partiet innan hon själv lämnade. Enligt Vermund ska hon ha uppmanat Thiesen att lämna över sitt mandat till en suppleant istället för att bli politisk vilde.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons