Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Poliser kräver skadestånd från yxhotande kvinna

Två poliser som hotades av en narkotikapåverkad kvinna med yxa kräver nu skadestånd för kränkning.
Brott • Publicerad 18 augusti 2023
En kvinna i Åseda hotade poliser med yxa. Arkivbild.
En kvinna i Åseda hotade poliser med yxa. Arkivbild.Foto: Oscar Olsson/ TT

Händelsen inträffade i Åseda en kväll i januari när en patrull hade ryckt ut till ett bråk i en lägenhet, skriver Smålandsposten.

När poliserna knackade på dörren vägrade kvinnan som bodde på adressen att släppa in dem. I stället slet hon fram en 40 centimeter stor yxa som hon höjde mot dem på ett hotfullt sätt.

Annons

Kvinnan var, enligt poliserna, knarkpåverkad och mycket aggressiv och hon skrek högt. När varken pepparspray eller diskussioner hjälpte kallade poliserna på förstärkning från regionala insatsstyrkan och efter en längre förhandling kom kvinnan ut i sällskap av en man.

Båda greps och vid husrannsakan hittades yxan och olika narkotiska preparat.

Kvinnan är nu åtalad för grovt olaga hot mot tjänsteman och vid den kommande rättegången yrkar de två poliser som utsattes för yxhoten på 15 000 kronor var i skadestånd för kränkning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons