Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sex gripna efter mordförsök i Umeå

Brott • Publicerad 28 juni 2020
Polisen vill inte kommentera vad som tros ha hänt, men vill komma i kontakt med alla som kan ha sett något av intresse i området under natten. Arkivbild.
Polisen vill inte kommentera vad som tros ha hänt, men vill komma i kontakt med alla som kan ha sett något av intresse i området under natten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sex personer har gripits efter ett misstänkt mordförsök i centrala Umeå under natten till söndagen. På morgonen tog sig en skadad man till sjukhuset i Umeå och strax därpå inledde polisen en förundersökning om försök till mord. Ett område i centrala Umeå spärrades av för teknisk undersökning.

På eftermiddagen klargjorde polisen att sex män gripits. De ska förhöras innan åklagare tar beslut om anhållan. Den skadade mannen vårdas på sjukhus men ska enligt polisen förhöras under eftermiddagen eller kvällen.

Annons

Ännu vill polisen inte gå ut med några detaljer om vad som misstänks ha skett. Polisen har knackat dörr i området, och ber allmänheten om hjälp med iakttagelser från området under morgontimmarna.

– Det är då främst området Öst på stan och vid fem-sextiden på morgonen. Det är inte så många som rör sig ute på den tiden, så egentligen är väl allt av intresse, säger Liv Fahlén, kommunikatör hos polisen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons