Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisen sökte försvunnen man med helikopter – återfunnen vid liv

Under lördagskvällen och natten till söndagen genomförde polisen en stor sökinsats i Sölvesborg då en man i 60-årsåldern anmälts försvunnen.
På söndagskvällen meddelade Missing People att mannen återfunnits vid liv.
Sölvesborg • Publicerad 5 november 2022 • Uppdaterad 7 november 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sökandet drog igång i Sölvesborgsområdet vid 20:30-tiden under lördagskvällen.

– Vi söker efter en försvunnen person, en man i 60-årsåldern, och ser om vi kan hitta honom så snabbt som möjligt, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region syd.

Annons

Polisen kopplade in mycket personal. Ett tiotal polisbilar ska ha rört sig vid Svarta Led i Sölvesborg, enligt uppgift till Kb/NSk.

– Vi söker med helikopter och UAS (Unmanned Aircraft System), så kallade drönare, patruller och hundpatruller. Men vi har än så länge inte hittat honom, sa Lundqvist strax före midnatt.

Under söndagsförmiddagen meddelade polisen att alla platser som anses vara relevanta nu sökts igenom.

– Nu har man inte fler platser som är aktuella, utan ärendet har gått över till polisområdet och det innebär att ledningscentralen inte längre söker med sina patruller. Men skulle det komma information som skulle göra det relevant att återuppta sökandet gör vi det givetvis, sa Kim Hild, pressinformatör på polisens ledningscentral.

– Men nu är det utredare som sätter sig med ärendet och försöker pussla ihop var han kan vara genom utredningsvägen, säger hon.

Under söndagskvällen kom sedan ett glädjande besked. Missing People publicerade på sin Facebooksida att mannen återfunnits vid liv. Det bekräftas även av polisen i Karlskrona.

Polisen misstänker inget brott i sammanhanget.

Här saknas innehåll

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
John FellboSkicka e-post
Elin StålhandSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons