1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Polisbil påkörd under biljakt – en skadad

Brott • Publicerad 16 april 2021
En polisman skadades i samband med att hens bil blev påkörd under en biljakt. Arkivbild.
En polisman skadades i samband med att hens bil blev påkörd under en biljakt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polis i tjänst har fått uppsöka vård på sjukhus efter att hens bil blivit påkörd under en biljakt utanför Enköping, skriver polisen på sin hemsida. Skadeläget är oklart men stabilt.

Det var strax före klockan 01 under natten mot fredag som en patrull skulle kontrollera ett fordon på riksväg 55, som föraren till den aktuella bilen vägrade stanna. Polisen började följa efter fordonet som plötsligt vände och körde in i polisbilen. I samband med detta avlossade polisen skott mot bilen, ingen träffades av skotten och personerna i bilen flydde till fots.

Strax efter greps två personer, en man och en kvinna i medelåldern, som var kända av polisen sedan tidigare. De kunde gripas med hjälp av hundpatrull och polishelikopter.

Åklagare beslutar, efter ett inledande förhör, att anhålla kvinnan och mannen misstänkta för försök till mord på polisman. Mannen blir också misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Även kvinnan misstänks för ringa narkotikabrott samt för tillåtande av olovlig körning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.