Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pojke kastade sten mot polis – döms för upplopp

Brott • Publicerad 15 november 2022
En 17-årig pojke döms för våldsamt upplopp den 3 april i Landskrona, men frias från anklagelsen om samma brott under påskhelgen i samma stad. Arkivbild.
En 17-årig pojke döms för våldsamt upplopp den 3 april i Landskrona, men frias från anklagelsen om samma brott under påskhelgen i samma stad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 17-årig pojke som åtalats för två fall av upplopp i Landskrona i samband med protesterna mot den högerextreme politikern Rasmus Paludan, som gjort sig känd för sina koranbränningar, både fälls och frias av Lunds tingsrätt.

Pojken frias för att ha deltagit i oroligheterna under påskhelgen, men döms för våldsamt upplopp två veckor tidigare i Landskrona.

Annons

Rätten anser att det är bevisat att 17-åringen kastat sten mot både polis och Pauludan den 3 april, men bild- och filmbevisen räcker inte för en fällande dom för upploppet på påskafton.

Pojken har nekat till brott och har uppgett att han endast var på plats som åhörare vid det första tillfället. Han döms till ungdomsvård.

Under påskhelgen utbröt oroligheter i flera svenska städer som Paludan besökte eller planerade att besöka.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons