Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Philip som var på plats vid ukrainska gränsen svarade på läsarnas frågor

Philip Jonsson från Ronneby åkte till ukrainska gränsen för att hjälpa människor på flykt från kriget. Nu är han tillbaka i Blekinge, och under fredagen svarade han på läsarnas många frågor när BLT hade chatten öppen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Blekinge • Publicerad 4 mars 2022 • Uppdaterad 5 mars 2022

Philip Jonsson, 32, anlände vid den ukrainska gränsen i Polen dagen efter invasionens början.

Sedan dess har han åkt fram och tillbaka mellan affärer och gränsen för att leverera mat och kläder till människor på flykt.

Annons

Nu är han tillbaka i Blekinge och förbereder sig för att åka ner igen.

Under fredagen svarade Philip på BLT-läsarnas frågor under en öppen chatt. Frågorna rullade in, och många undrade vad vi i Sverige kan göra för att hjälpa till på bästa sätt. På det svarade Philip att det bästa är att skänka pengar till pålitliga insamlingar och sprida ordet kring insamlingarna så att fler se.

Han fick också frågan om han planerar att åka ner igen, något som Philip ser som en självklarhet att göra. Han säger själv att han inte bara kan sitta här hemma och se på, utan vill hjälpa till så mycket han bara kan. Redan i nästa vecka planerar han och hans flickvän att åka ner igen för att hjälpa till och fortsätta köra skytteltrafik från affärer och grossister till avlämningscentret, där det senare sorteras och körs in i Ukraina. Hans flickvän pratar både ryska, ukrainska och engelska och därför kan hjälpa honom att tolka och kunna guida de människor som flyr från sitt land.

Elmida MagnesjöSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons