GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Persson ersätter Pehrson som gruppledare för L

Politik • Publicerad 8 april 2022
Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna, har utsetts till ny gruppledare i riksdagen. Arkivbild.
Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna, har utsetts till ny gruppledare i riksdagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mats Persson har utsetts till gruppledare för Liberalerna i riksdagen. Han tar över uppgiften efter Johan Pehrson, som i och med Nyamko Sabunis hastiga avgång utsetts till partiledare under valrörelsen.

Riksdagsgruppens beslut var enhälligt. Persson fortsätter också i rollen som partiets ekonomisk-politiske talesperson.

"Jag är hedrad över förtroendet. Sverige utvecklas åt fel håll och har stora problem med segregation och dåliga resultat i skolan. Liberalerna kommer i riksdagen driva på med reformer för fler jobb och ordning och reda i skolan", säger han i en skriftlig kommentar till TT.

Mats Persson säger vidare att partiet "går till val på maktskifte".

"Liberalerna är nyckeln till maktskifte – utan Liberalerna blir det ingen borgerlig regering."

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.