Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pernod Ricard drar sig ur Ryssland

Ekonomi • Publicerad 12 maj 2023
Pernod Ricard ska lämna Ryssland. Arkivbild.
Pernod Ricard ska lämna Ryssland. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Den franska sprittillverkaren Pernod Ricard ska lämna Ryssland. Enligt ett uttalande från bolaget upphörde exporten till landet redan i april, men avvecklingen av distributionen kommer att ta "några månader att slutföra".

"Vi utvärderar hur vi ska anpassa vår lokala organisation till följd av det här beslutet", skriver Pernod Ricard i uttalandet.

Annons

Spritjätten, som äger bland annat Absolut Vodka, har mötts av kritik för sin export till Ryssland som pågått trots landets fullskaliga invasion av Ukraina.

Pernod Ricard har tidigare stoppat sin export av Absolut Vodka till Ryssland, efter bland annat omfattande hot om bojkott mot bolaget.

Fakta: Pernod Ricard

Pernod Ricard, som äger Absolut Vodka, är ett franskt företag verksamt i 85 länder med fler än 19 000 medarbetare. Bolaget är en av Europas största sprittillverkare och distributörer.

De har varumärken som: Absolut Vodka, Jameson, Beefeater, Jacob’s Creek, Stoneleigh, Perrier-Jouët, Havana Club, Malibu, Pernod och The Glenlivet.

Bolaget köpte i mars 2008 det svenska bolaget Vin & Sprit.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons