Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Pentagon anlitar Musks Starlink till Ukraina

Ukraina • Publicerad 1 juni 2023
Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

Det amerikanska försvarsdepartementet anlitar Starlink, ett satellitnät som grundats av Elon Musk, för att förse Ukraina med bolagets tjänster, uppger Pentagon i uttalande rapporterar Reuters.

"Vi fortsätter att arbeta med en rad globala partner för att säkerställa att Ukraina har den motståndskraftiga satellit- och kommunikationskapacitet de behöver", lyder en del av uttalandet.

Annons

Sedan våren 2022 har Starlink-satelliter försett delar av Ukraina med satellitbaserat internet. Satellitnätet Starlink är en underenhet till Elon Musks rymdbolag Space X.

Elon Musk krävde i höstas att Pentagon tar över kostnaden för de satelliter som skickats till Ukraina, eftersom insatsen enligt hans uppgifter kostar 20 miljoner dollar, motsvarande omkring 216 miljoner kronor, i månaden att underhålla.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons