Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nytt hemligt dokument hittat i Pences bostad

Efter att FBI under fredagen genomsökt USA:s förre vicepresident Mike Pences hem i delstaten Indiana står det klart att ett ytterligare hemligstämplat dokument hittats i bostaden.
USA • Publicerad 10 februari 2023
USA:s förre vicepresident Mike Pence. Arkivbild.
USA:s förre vicepresident Mike Pence. Arkivbild.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Enligt Mike Pences rådgivare Devin O'Malley genomfördes "en grundlig undersökning under fem timmar".

O'Malley säger att det man hittade var ett hemligstämplat dokument samt sex ytterligare dokument som inte var hemligstämplade.

Annons

Fredagens genomsökning var en följd av förra månadens upptäckt av Mike Pences egna advokat att det fanns hemliga dokument i bostaden.

FBI beslagtog då "ett litet antal dokument", som enligt advokaten "oavsiktligt förpackats och transporterats" till Pences Indiana-hem i slutet av dåvarande president Donald Trumps mandatperiod.

Mike Pence har själv sagt att han inte var medveten om att dokumenten fanns i hans bostad.

– Men låt mig vara tydlig. Dessa hemligstämplade dokument borde inte ha funnits i min personliga bostad . Misstag gjordes och jag tar på mig det fulla ansvaret, sade Pence nyligen när han höll ett tal på ett universitet i Florida.

Vid en razzia i Donald Trumps residens Mar-a-Lago i fjol tog FBI med sig fler än 100 hemligstämplade dokument. Tidigare i år hittades ett mindre antal hemligstämplade dokument i nuvarande president Joe Bidens privata bostad i delstaten Delaware.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons