Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pasta och nudlar i matkassen när priserna höjs

De höga matpriserna får hushållen att prioritera. Ekologiska varor och dyrt kött väljs nu bort. I stället hamnar pasta och nudlar i kundvagnen.
– Vi lagar mat utifrån de varor som är på annons, säger Ida Olander som är och handlar till familjen.
Ekonomi • Publicerad 5 september 2023
Gunilla Löfgren handlar på Willys, Älvsjö.
Gunilla Löfgren handlar på Willys, Älvsjö.Foto: Claudio Bresciani/TT
Ida Olander och dottern Elise handlar på Willys, Älvsjö. "Vi bunkrar desto mer nu. Nyss var det bra pris på Bregott så jag köpte tre paket"
Ida Olander och dottern Elise handlar på Willys, Älvsjö. "Vi bunkrar desto mer nu. Nyss var det bra pris på Bregott så jag köpte tre paket"Foto: Claudio Bresciani/TT
Johan Andersson, butikschef på Willys, Älvsjö.
Johan Andersson, butikschef på Willys, Älvsjö.Foto: Claudio Bresciani / TT

I matvarubutiken Willys i Älvsjö utanför Stockholm märks ändrade köpbeteenden i takt med att matpriserna har stigit det senaste året. Basvaror som förutom pasta och nudlar och även mjöl har nu större efterfrågan.

– Omsättningen håller i sig. Kundantalet ökar och vi ser nya köpbeteenden hela tiden. Framförallt märker vi att fler handlar annonsvaror, säger butikschefen Johan Andersson.

Annons

– Till exempel är Bregott en sån vara som alla ska ha när det är annons på den.

En av kunderna är familjen Olander som kollar extra efter annonsvaror. De väljer också att veckohandla i den butik som är mest prisvärd, berättar Ida Olander.

– Vi handlar nästan alltid på Willys. Dels ligger de nära oss och vi tycker att de har bra priser. Ofta är det bra varor på annons, säger hon.

Pensionären Gunilla Löfgren är dock inte lika övertygad om att Willys har låga matvarupriser. Tidigare tyckte hon att Willys hade ett stort utbud med bra priser, men det håller hon inte med om idag.

– Enkla ansiktsservetter kostade 10 kronor för ett drygt år sedan. Nu kostar de 18 kronor. Jag tycker att Willys smyghöjer lite hela tiden, vara för vara.

Hon fortsätter:

– När priset höjs handlar jag mindre frukt och grönt och väljer ett annat märke av yoghurt som är mycket billigare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons