Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Över 40 000 migranter över Engelska kanalen

Storbritannien • Publicerad 13 november 2022
Brittisk gränspolis i insats mot misstänkta illegala migranter. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

Storbritanniens regering säger att över 40 000 migranter och flyktingar tagit sig över Engelska kanalen hittills i år. De flesta av migranterna är medborgare i Albanien, Iran och Afghanistan.

Uppgifterna på söndagen kommer från det brittiska försvarsdepartementet som jämför med den lägre siffran på drygt 28 000 migranter som reste över kanalen förra året.

Annons

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och Frankrikes president Emmanuel Macron diskuterade vid sitt senaste möte frågan om migranter som ofta tar sig från Frankrike till den brittiska kusten.

På fredagen enades de båda ländernas utrikesministrar om ett uttalande där man underströk "det akuta behovet att komma åt problemet med all form av illegal migration, vilket inbegriper transport med små båtar".

Utrikesministrarna sade också att de grundläggande problemen med illegal migration måste angripas. Bland frågorna som togs upp var människosmugglarnas brottsliga verksamhet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons