Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ovanligt lite influensa i landet

Vård • Publicerad 11 februari 2022
Spridningen av säsongsinfluensan är ovanligt låg. Arkivbild.
Spridningen av säsongsinfluensan är ovanligt låg. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Spridningen av influensa minskade ytterligare under förra veckan och är fortsatt mycket låg i hela landet. Efter en snabb nedgång under årets första veckor är influensaaktiviteten nu på en nivå som vanligtvis ses under senvåren, enligt Folkhälsomyndighetens senaste influensarapport.

Totalt rapporterades 30 fall under vecka fem. Folkhälsomyndigheten beskriver utvecklingen under januari som ovanlig och att den skiljer sig från en typisk influensasäsong. Vanligtvis ökar smittspridningen från mitten av månaden när många återvänder till skolor och jobb.

"De restriktioner som funnits för att begränsa spridningen av covid-19 samt effekter av den höga förekomsten av covid-19 under januari kan ha minskat spridningen av influensa", skriver myndigheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons