Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ostadigt med regn – kanske bättre i helgen

Vädret blir fortsatt ostadigt de närmaste dagarna med ihållande regn och skurar. Till helgen kan vädret bli stabilare.
Väder • Publicerad 4 juli 2023
Det ska fortsätta att regna under de närmaste dagarna, förutspår SMHI. Arkivbild.
Det ska fortsätta att regna under de närmaste dagarna, förutspår SMHI. Arkivbild.Foto: Frederik Ringnes

Ett lågtryck ligger kvar över Skandinavien och rör sig bara långsamt vidare under de närmaste dagarna, vilket resulterar i ostadigt väder med ihållande regn och skurar i flera områden, enligt SMHI.

Detta är inget ovanligt sommarväder, enligt Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Annons

– I juni hade vi ett högtryck som låste fast sig och många vande sig vid värmen och tänkte att det är ett typiskt sommarväder. Men detta är också ett typiskt sommarväder och regnet behövs dessutom, säger han.

Fortsatta skurar

Tisdagens skurar med inslag av åska och rätt blåsigt väder på många håll i landet får sin fortsättning på onsdagen.

Då väntas fortsatt ostadigt väder med skurar i norra halvan av landet, och ett lågtryck med regn som rör sig upp södra landshalvan under eftermiddagen och kvällen.

På torsdag ligger lågtrycket kvar och ger regn eller skurar i landets södra och mellersta delar. Norr därom blir det växlande molnighet med utrymme för lite sol.

På fredag väntas åter en dag med skurar i stora delar av landet. Allra längst i söder och även allra längst i norr väntas mest uppehåll och en del sol.

– Det som kanske sticker ut lite är att lågtrycket varit lite djupare än det brukar vara och det har medfört att det varit ganska blåsigt väder, främst i söder, säger Karlsson.

Veckoslutet kan bli varmare

Till veckoslutet ser det ut att kunna bli något stabilare väder i hela landet och varmare luft kan eventuellt föras in från sydväst.

– Det ser ut som lågtrycket ska ersättas av ett högtryck som växer sig in över landet. Jag tycker nog att soligare och torrare väder är att vänta. Längs i norr kan dock det ostadiga vädret hänga kvar, säger Linus Karlsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons