1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Olaglig arbetskraft på vd:s villabygge

Brott • Publicerad 3 april 2021
En vd för ett statligt bolag hade olaglig arbetskraft från bland annat Uzbekistan arbetande på sin villarenovering. Arkivbild.
En vd för ett statligt bolag hade olaglig arbetskraft från bland annat Uzbekistan arbetande på sin villarenovering. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vd:n för ett statligt bolag anlitade ett företag som inte skattade för sina arbetare och använde sig av papperslös arbetskraft, skriver tidningen Byggnadsarbetaren.

Efter ett tips till tidningen visar det sig att fler arbetare på ett husbygge i en villaförort i Stockholm saknade uppehållstillstånd. Entreprenören har inte betalat några arbetsgivaravgifter under årets två första månader och företaget har dessutom tre betalningsförelägganden på sammanlagt 62 000 kronor registrerade hos Kronofogden.

Den statliga vd:n säger till Byggnadsarbetaren att han gjorde en genomgående kontroll av företaget när han anlitade dem.

– Det är så klart väldigt beklagligt. Jag har fullkomlig dokumentation på avtalet med det här företaget. Efter att vi skrev kontrakt har det uppenbarligen hänt mycket tråkiga saker, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.