Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nyförlöst fick vänta 21 timmar i blodig säng

Vård • Publicerad 9 november 2022
Skylt som visar vägen till akutmottagning och förlossning utanför huvudentrén till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Arkivbild.
Skylt som visar vägen till akutmottagning och förlossning utanför huvudentrén till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter förlossningen i Karlskrona var det ingen som kontrollerade kvinnans blödningar som uppstod på grund av bristningar i underlivet. I 21 timmar fick hon vänta på operation – i en blodig säng. rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Händelsen inträffade 2020 och Inspektionen för vård och omsorg konstaterar flera brister i samband med vården. Kvinnan, som blivit klippt i underlivet utan att få information under förlossningen, själv har uppgivit att ingen tittade till hennes blödningar – och hon fick på egen hand be om smärtstillande och rena lakan

Regionen ska nu genomföra de åtgärder som anses behövas i verksamheten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons