Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nya restriktioner väntas i Danmark

Efter flera dagar med höga smittotal och uttalanden om att nya coronarestriktioner är på gång i Danmark väntas besked under fredagen. Bland annat kan det bli aktuellt med begränsningar för hur många som får samlas.
Danmark • Publicerad 17 december 2021
Danmarks premiärminister Mette Frederiksen vid en tidigare presskonferens om coronaviruset. Arkivbild
Danmarks premiärminister Mette Frederiksen vid en tidigare presskonferens om coronaviruset. ArkivbildFoto: Philip Davali/AP/TT

Under torsdagen rapporterade Danmark den dystra rekordsiffran 9 999 nya covidsmittade på ett dygn och statsminister Mette Frederiksen skrev på Facebook att hon "inte tvivlar på att det blir nödvändigt med nya åtgärder för att bryta smittkedjor", vilket Epidemikommissionen arbetade med att förbereda.

Hälsodepartementet har meddelat att omikronvarianten har fört med sig att det finns behov av flera restriktioner för att bromsa smittan i jul. Vid en presskonferens på torsdagskvällen rekommenderade Statens Serum Institut (SSI) att något måste hända.

Annons

– Vi har ingen förhoppning om att helt kunna stoppa smittan, som vi lyckades med förra vintern, men vi hoppas kunna bromsa den, sade SSI-chefen Henrik Ullum då.

Redan i onsdags uppgav hälsominister Magnus Heunicke att nya åtgärder kunde bli aktuella.

– Med omikron har vi fått en ny epidemi i epidemin. Situationen kräver en snabb anpassning av vår epidemiberedskap och en robust förstärkning av vår sjukhuskapacitet när inläggningarna väntas stiga.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons