Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny snösnyting i södra Sverige

SMHI varnar för kraftigt snöfall i stora delar av södra Sverige.
I västra Götaland har snön orsakat problem på vägarna.
Väder • Publicerad 27 januari 2021
Snöfall i södra Sverige ställer till det på vägarna. Arkivbild.
Snöfall i södra Sverige ställer till det på vägarna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under onsdagen rörde sig ett stort snöfallsområde in i Sverige västerifrån och det väntas komma stora mängder snö, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

– Temperaturen är i allmänhet på minussidan i de här områdena. Snön som kommer nu har goda chanser att få ligga kvar.

Annons

Nederbördsområdet rör sig främst över delar av Hallands län, Skåne län, Kronobergs län och Kalmar län, men ser ut att ta en vändning under torsdag kväll.

– Vädret går via södra Götaland ut mot Östersjön. Efter att ha passerat Öland och Gotland kan det röra sig norrut över östra Svealand.

Det har kommit flera rapporter om olyckor i Västsverige under morgonen, skriver GT. I Uddevalla har en person skadats efter att fyra bilar krockat i en rondell och på E6 har olyckorna avlöst varandra under förmiddagen.

– Det blir mer förrädiskt om det ligger en centimeter pudersnö ovanpå blankisen. Det är precis så att asfalten skimrar igenom, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesman, till tidningen.

Under förmiddagen har Trafikverket varit ute och bekämpat halkan och plogar vägarna i förebyggande syfte, säger presskommunikatören Lii Hylander.

– Det ska vara säkert att köra på vägarna. Men när det är snö och liknande så ska man ta det extra lugnt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons