Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny robotuppskjutning från Nordkorea

Nordkorea • Publicerad 9 november 2022
Vraket av en robot som Sydkoreas militär uppger är en nordkoreansk så kallad SA-5-robot, som ska ha plockats upp i havet efter ett av Nordkoreas senaste vapentester.
Vraket av en robot som Sydkoreas militär uppger är en nordkoreansk så kallad SA-5-robot, som ska ha plockats upp i havet efter ett av Nordkoreas senaste vapentester.Foto: Han Sang-kyun/Yonhap/AP/TT

Nordkorea har skjutit upp ytterligare minst en kortdistansraket, uppger Sydkoreas militär.

Det är den senaste i en lång rad nordkoreanska robottester, däribland uppskjutningar som Pyongyang beskrivit som simulerade "skoningslösa" attacker mot sydkoreanska och amerikanska måltavlor.

Enligt Japans försvarsminister Yasukazu Hamada ska roboten ha landat i havet utanför Japans ekonomiska zon. Nordkoreas intensifierade tester höjer väsentligt de regionala spänningarna, uppger Hamada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons