Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny covidtopp på danska sjukhus

Antalet covidpatienter inlagda på danska sjukhus ökar och är nu det högsta sedan februari. Högst är smittspridningen bland ovaccinerade barn, enligt det danska smittskyddsinstitutet SSI.
Danmark • Publicerad 20 november 2021
Antalet covidpatienter inlagda på sjukhus i Danmark är det högsta sedan februari. Arkivbild.Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT

På lördagen är 386 patienter inskrivna på sjukhus, vilket är åtta personer fler jämfört med föregående dygn. 48 patienter får för tillfället intensivvård, varav 24 får hjälp av en respirator, enligt siffror från SSI (Statens Serum Institut).

Det är det högsta antalet inlagda covidpatienter på sjukhus sedan februari, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Annons

Smittan i Danmark har ökat stadigt de senaste veckorna. Mellan vecka 43 och 44 ökade antalet nya fall med 42 procent, enligt en rapport från SSI. Högst är smittan hos skolbarn i åldersgruppen 6–11 år samt ovaccinerade barn mellan tolv och 15 år, konstaterar myndigheten.

3 795 personer har bekräftats smittade det senaste dygnet, enligt siffror från SSI. Det är första gången på tre dagar som antalet smittade understiger 4 000. Totalt 189 557 PCR-prov och 170 711 antigentest har genomförts under dygnet.

Det är ännu för tidigt att göra några antaganden om smittspridningen är på väg ned, enligt Eskild Petersen, professor i infektionssjukdomar vid Aarhus Universitet.

– De senaste fyra dagarna har siffran legat stabilt runt 4 000. Om det betyder att kurvan är på väg ner eller håller på att plana ut är för tidigt att säga, säger han till Ritzau.

Tio nya dödsfall rapporterades på lördagen. Totalt har 2 807 personer avlidit med covid-19 i Danmark.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons