1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nu har mäklarna sålt ännu ett hus

Varje år bygger mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, ett pepparkakshus som säljs på anbud. I år gick huset från Ronnebykontoret till OBM-gruppen för 4 500 kronor. – Vi köpte faktiskt det i Karlskrona också, säger Jonas Håkansson.
Jonas Håkansson, från företaget OBM, vann budgivningen på Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings pepparkakshus. Under torsdagen betalade han köpeskillingen på 4 500 kronor till Charlotte Åkerman, Lotta Göransson och Nellie Persson.
Foto: Mattias Östling

Ronneby

Det har blivit en tradition på Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings olika kontor, att bygga ett pepparkakshus som sedan säljs till högstbjudande. Och varje år går pengarna till välgörenhet.

I år gick Ronneby-huset, som föreställer Brunnskällan, till företaget OBM. Under torsdagen skrevs kontraktet på av Jonas Håkansson, som driver företaget i bland annat Blekinge.

– Jag lämnade faktiskt ett bud i alla städerna och fick huset i Karlskrona också. Det är en modell av U 137. Jag tycker det är ett kul initiativ och det känns bra att pengarna går till välgörande ändamål.

Vad som ska hända med de två pepparkakshusen har han ännu inte bestämt, men nästa vecka har OBM-gruppen personalfest.

– Det troligaste är väl att vi äter upp dem då, men jag vet faktiskt inte ännu.

Det är nionde året som Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings kontor i Karlskrona, Karlshamn, Hässleholm, Kristianstad, Sölvesborg och Bromölla bakar pepparkakshus med motiv från en känd byggnad i respektive stad. Husen läggs sedan ut till försäljning via anbud, och pengarna som de får in skänks sedan till något välgörande ändamål. I år går alla intäkter till Musikhjälpens projekt; Barn är inte till salu.

– De senaste åren har vi fått tänka ut vilket hus vi vill göra, ofta är det med anknytning till orten, säger mäklarassistent Nellie Persson.

I år kom hon och hennes kollegor på att bygga en modell av den välkända Brunnskällan som finns i Brunnsparken. Efter att ha gjort ritningar till pepparkakshuset, skickades dessa till Ninas konditori i Mörrum, där alla husets delar tillverkades.

– Personalen från alla våra kontor träffades där och var med och byggde ihop delarna. Det har blivit en trevlig tradition med ett fint syfte, säger Nellie Persson.

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länet.

Karlskrona

Upprörda invånare tog ställning för Folkets hus

Vill få svar på samlingslokalens framtid

Coronavirus

Region Blekinge: Ytterligare covidfall har konstaterats

Statistiken uppdaterad

Familj

Andrea Lysebring och Tobias Andersson

Andrea Lysebring och Tobias Andersson i Ronneby fick den 8 juli en dotter, Annabelle, som vägde 4022 g och var 51 cm.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Sport

Karlskrona HK:s lagbygge 2020/2021

Så byggs Karlskronas trupp till nästa säsong