Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu drar BLT igång kampanjen #vistårbakom

Lyfta personer och organisationer som brinner för jämställdhet, mångfald och inkludering. Öka människors kunskap kring ämnena. Det är syftet med BLT:s kampanj #vistårbakom som drar igång nu och som är en del av tidningens 150-årsjubileum.
KARLSKRONA • Publicerad 21 februari 2019 • Uppdaterad 22 februari 2019
Mattias Boman är projektledare för BLT:s kampanj #vistårbakom. ”Ett självklart initiativ för oss när vi samtidigt firar BLT:s 150-årsjubileum”, säger BLT:s chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk.
Mattias Boman är projektledare för BLT:s kampanj #vistårbakom. ”Ett självklart initiativ för oss när vi samtidigt firar BLT:s 150-årsjubileum”, säger BLT:s chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk.Foto: Marcus Palmgren

Mattias Boman är projektledare för #vistårbakom och började förberedelserna redan i höstas.

Hur väcktes idén till #vistårbakom?

Annons

– Det började egentligen redan för två år sedan, när jag var på väg att flytta till Blekinge och läste att ansvariga för Pride fått ta emot hot och att det fanns risk för att Pride inte skulle fortsätta. Jag kände att man borde göra något.

Hur utvecklades de tankarna till en kampanj?

– Jag hade läst en krönika om Pride i BLT och tog kontakt med tidningen för att höra om BLT ville lyfta de här frågorna på ett bredare sätt. Vi diskuterade oss fram till #vistårbakom och de tre ben kampanjen vilar på.

Hur är kampanjen upplagd?

– Varje vecka marknadsför vi en aktuell person eller organisation på Instagram, Facebook, blt.se och till viss del även i papperstidningen. Vi lyfter fram människor som är engagerade inom områdena och som kan vara förebilder för andra. Samtidigt vill vi öka allmänhetens kunskap kring ämnena. Utöver det vet jag att redaktionen planerar att lyfta jämställdhet, mångfald och inkludering rent journalistiskt under tiden som kampanjen pågår, fram till och med den 2 juni.

Vad händer mer?

– Dessutom är vi delaktiga i en rad arrangemang under våren. Den 27 februari till exempel, när HIF Karlskrona möter AIK Handboll, blir det extra fokus på allas lika värde. Matchen ramas in av regnbågens färger. Den 29-30 mars är vi med när Blekinge idrottsförbund och Sisu anordnar två heldagar om inkluderande idrott. Den 15 april blir det föreläsningar kring kopplingen mellan sexualiserat våld, människohandel, prostitution och porr.

Men redan fredagen den 22 februari händer det väl saker?

– Ja, då finns vi på Klaipedaplatsen i Karlskrona för att informera om projektet.

Då deltar även studenter från Hyper Island. På vilket sätt är de involverade?

Annons

– 20 elever har varit med och spånat fram loggan. En del av dem har också tagit fram en hel grafisk profil för projektet.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons