Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norska polisen ser över Hagen-fallet på nytt

Det har snart gått fem år sedan Anne-Elisabeth Hagen försvann från sitt hem i Lørenskog utanför Oslo. Nu ska polisen granska övervakningsbilderna igen för att "se över materialet med nya ögon". Ännu finns tilltro till att fallet ska lösas.
Norge • Publicerad 17 juli 2023
Det var från hemmet i Osloförorten Lørenskog Anne-Elisabeth Hagen försvann i oktober 2018. Arkivbild.
Det var från hemmet i Osloförorten Lørenskog Anne-Elisabeth Hagen försvann i oktober 2018. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/ NTB/TT

– Information som kommer fram i dag kan göra att spår kan komma att omvärderas. Ett bra exempel är olika videoövervakningfilmer där vi kan leta efter andra saker i dag än vi gjorde i början, då vi hade mindre kunskap om saken, säger polisinspektör Lars Reinholdt-Østby till tidningen VG.

68-åriga Anne-Elisabeth Hagen rapporterades saknad från sitt hem den 31 oktober 2018. Polisen misstänkte att hon förts bort mot sin vilja och huvudteorin var inledningsvis att hon kidnappats, men senare att hon mördats.

Annons

Maken Tom Hagen greps misstänkt för mord eller medhjälp till mord den 28 april 2020, men släpptes igen den 8 maj. Han har hela tiden nekat till brott, men betraktas fortfarande som huvudmisstänkt.

Polisen är fortfarande optimistisk om att fallet kan få en lösning.

– Det är ett krävande arbete som tar tid. Ärendet är väldigt komplext, men vi tror att det går att lösa. Vårt primära mål är att få klarhet i vad som hände med Anne-Elisabeth Hagen, säger Reinholdt-Østby.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons