GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Norska FHI vill fasa ut restriktionerna

Norge • Publicerad 26 januari 2022
FHI:s generaldirektör Camilla Stoltenberg på onsdagens presskonferens.
FHI:s generaldirektör Camilla Stoltenberg på onsdagens presskonferens.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Norska Folkehelseinstituttet (FHI) vill se se en gradvis men relativt snabb nedtrappning av coronarestriktionerna.

Det kan enligt FHI göras utan att bördan på sjukvården i ett längre perspektiv ökar kraftigt, trots att landet står inför en ny kraftig våg.

– Vi måste inse att det knappast finns någon annan väg att gå. vi kan inte bara skjuta epidemin framför oss, säger FHI:s generaldirektör Camilla Stoltenberg.

FHI spår att kulmen i Norge nås i slutet av februari eller början av mars och att mellan tre och fyra miljoner norrmän kommer att ha smittats under vintern. Stoltenberg uppmanar sjukvården att planera för fler patienter och arbetsgivare för större sjukfrånvaro.

Men alternativet för att möta omikronvarianten skulle vara att införa mycket hårda restriktioner, vilka för väldigt många skulle vara värre än de konsekvenser smittan för med sig, enligt FHI.

– Ju längre vi behåller restriktionerna desto längre varar pandemin säger Camilla Stoltenberg.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.