Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Norge förbereder sig för större smittvåg

Coronaviruset • Publicerad 13 september 2020
Norge måste förbereda sig för att smittspridningen ökar ytterligare, enligt norska Folkhelseinstituttet (FHI).
Norge måste förbereda sig för att smittspridningen ökar ytterligare, enligt norska Folkhelseinstituttet (FHI).Foto: Pedersen, Terje

Norge måste förbereda sig på en större, nationell smittspridning.

Det konstaterar Folkhelseinstituttet (FHI), Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, i en ny rapport. Även om risken för en sådan smittspridning fortfarande anses som liten.

Annons

"Vi ser flera lokala utbrott, det är väntat, och vi tror att vi kommer att se fler sådana utbrott framöver. Speciellt utbrott bland unga vuxna kan bli stora genom smitta i sociala sammanhang", säger Line Vold, avdelningschef på FHI, i en kommentar på dess hemsida.

"Vi måste också planera för en ny, nationell våg, även om målet är att vi ska undvika en sådan genom att följa den strategi vi har. Om den kommer är det mer sannolikt att den kommer till hösten och vintern när folk i större utsträckning samlas inomhus", står det i rapporten.

Spridningen av det nya coronaviruset i Norge har, precis som i många andra länder, ökat på sistone. Framför allt bland unga vuxna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons