Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordöstra Kina hotas av översvämningar

Kina • Publicerad 15 augusti 2023
Poliser städar upp slam efter översvämningar i Hebei-provinsen.
Poliser städar upp slam efter översvämningar i Hebei-provinsen.Foto: Zhu Xudong/Xinua/AP/TT

Minst 90 floder i nordöstra Kina har stigit över sina vattennivåer och 24 har svämmat över, rapporterar statliga medier. Nu hotas stora delar av området av översvämningar.

Det drabbade området, som till ytan är över dubbelt så stort som Sverige, omfattar delar av fyra provinser med en total befolkning på närmare 100 miljoner människor. Hittills har tiotusentals personer evakuerats.

Annons

Reservoarer har delvis tömts och områden har förberetts för att hantera de höga vattennivåerna, enligt rapporter som även gör gällande att tio floder har nått "historiskt höga nivåer".

Stora delar av Kina tampas med kraftiga regn och översvämningar varje sommar, men i år har även områden som vanligtvis inte brukar drabbas gjort det, däribland Kinas huvudstad Peking.

I juli omkom 142 personer i Kina till följd av översvämningar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons