Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nordkorea hotar skjuta ned USA:s "spionflyg"

Nordkorea hotar att skjuta ned amerikanska spionplan som kränker landets luftrum. Samtidigt fördöms USA:s planer på att sända en kärnvapenbestyckad ubåt till Koreahalvön.
Nordkorea • Publicerad 10 juli 2023
Sydkoreas president Yoon Suk Yeol närvarar vid Natotoppmötet i Vilnius.Foto: Christophe Petit Tesson/AP/TT

De militära spänningarna i området har ökat det senaste året, i takt med allt fler nordkoreanska robottest och gemensamma militärövningar mellan USA och Sydkorea.

"Den nuvarande situationen kring Koreahalvön visar tydligt att det rycker allt närmare gränsen till kärnvapenkonflikt på grund av USA:s provokativa militära agerande", uppger en talesperson vid försvarsdepartementet i ett uttalande från Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA.

Annons

Sydkoreas president Yoon Suk-Yeol har utökat det militära samarbetet med USA. I april meddelade Washington att en kärnvapenbestyckad ubåt ska anlöpa en sydkoreansk hamn, utan att närmare specificera tidpunkten, som ett led i ett besök.

President Yoon Suk-Yeol kommer att närvara vid Natomötet som hålls i Vilnius i Litauen på tisdag och onsdag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons